Melatonine is de laatste jaren steeds populairder geworden. Studies hebben echter aangetoond dat er veel kwaliteitsverschillen zijn en dat producten soms niet bevatten wat er op het etiket vermeld staat. Melatonine Pharma Nord is het eerste receptvrije melatonine geneesmiddel, bedoeld voor iedereen die op de kwaliteit van het middel wil kunnen vertrouwen. Lees verder en ontdek waarom dat een voordeel is voor u.

Met de introductie van Melatonine Pharma Nord kan de Nederlandse consument voor het eerst melatonine als geneesmiddel zonder recept in de winkel kopen. Is dat een voordeel? Ja, als u 100% zeker wilt zijn dat u krijgt waarvoor u betaalt. Vorig jaar toonde een Canadese analyse van 31 melatoninesupplementen aan dat 70 % van de producten minder dan 10 % van de gedeclareerde melatonine bevatte. Bovendien waren er grote verschillen in de hoeveelheid melatonine die in de producten zaten, waarbij sommige supplementen veel te weinig en andere veel te veel bevatten. Kiezen voor Melatonine Pharma Nord, betekent dat de kwaliteit, dosering en werkzaamheid van het product streng worden gecontroleerd.

Alles is gecontroleerd en gedocumenteerd

3 mg melatonine Pharma Nord
Pharma Nords nieuwe melatonine bevat 3 mg melatonine per tablet, wat minder is dan de hoeveelheid die sommige melatonine-supplementen op de markt claimen te bevatten. Het verschil is echter dat Melatonine Pharma Nord voldoet aan gecontroleerde farmaceutische standaarden en de kwaliteit van de grondstoffen en het fabricageproces volledig kan documenteren. Elke stap in het productieproces van grondstof tot eindproduct wordt gecontroleerd, vastgelegd en gedocumenteerd door zowel Pharma Nord als de gezondheidsautoriteiten. Dat is niet de het geval bij melatonine in supplementvorm.

Verhoogde zekerheid voor consumenten
Veel consumenten geloven ten onrechte dat een melatonineproduct wel goed moet zijn omdat het natuurlijk is. Dat is beslist niet het geval. Een paar jaar geleden leverde een controle van willekeurig gekozen voedingssupplementen en natuurlijke remedies in Canadese en Amerikaanse gezondheidswinkels op dat:
59 % van de preparaten ingrediënten bevatten die niet op het etiket waren vermeld
32 % van de preparaten substituten bevatten die waren toegevoegd ter vervanging van de opgegeven ingrediënten
21 % van de preparaten potentieel allergene vulstoffen bevatten als tarwe, rijst en soja
Deze ongewenste situaties kunnen vanwege de strenge controleprocedures nooit optreden bij een vrij verkrijgbaar farmaceutisch geneesmiddel als Melatonine Pharma Nord. En dat betekent meer zekerheid voor de consument.

Melatonine kopen bij Gezondheidswebwinkel

Melatonine Pharma Nord is te koop via Gezondheidswebwinkel